NB’80

Logo_NB80_groot

NB’80 is de federatie van filmclubs in Noord Brabant. Zij ondersteunt en stimuleert de aangesloten clubs door provinciale activiteiten te ontplooien ter verbetering van de filmkwaliteit van de leden van de filmclubs.
Het Motief is Lid van NB’80. NB’80 zelf is weer lid van de NOVA

NOVAlogo_Nova_groot

De filmclubs in Nederland zijn lid van regionale federaties en die vormen samen weer een nationale organisatie: de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA).

logo_FutureLearn

Voor wie de Engelse taal geen probleem is, zijn er veel gratis filmcursussen op internet te vinden. Als voorbeeld een link naar de komende filmcursussen op de website van Future Learn..

logo_videofilmer

Een link naar een van de weinige filmcursussen in het Nederlands. De cursus is wel wat gedateerd, maar het legt een basis en er komen veel aspecten van het filmen aan de orde. .
Patrick Brouwers FilmPatrickBrouwers
Patrick Brouwers is een jonge filmmaker met een moderne filmstijl. Patrick heeft duidelijk voor ogen welke boodschap hij in zijn film wil brengen en stelt die centraal bij de keuze van beelden, symbolen en montage. Op 18 oktober 2016 hield hij voor ons een presentatie.
-> lees verslag
-> Bekijk website van Patrick Brouwers
 fac-logo
Frans Ariaans Consultancy heeft geholpen bij de opzet van de website van Het Motief. FAC is een Nijmeegs bedrijf met ervaring in het opzetten van websites en sociale media kanalen.