Het Motief filmt Middeleeuwen

Gebroeders van Limburg Festival
Op 26 en 27 augustus 2017 was het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen. Het was heerlijk weer en de stad was even helemaal terug in de Middeleeuwen. Een uitgelezen gelegenheid om met de filmcamera op pad te gaan. Bekijk hieronder enkele filmpjes van onze leden Lou Kruisbergen en Matthieu Willems, die deze filmclips maakten voor de Gelderlander.

Gebroeders van Limburg: De Blijde Incomste
Het was in de Middeleeuwen gebruikelijk om een vorst feestelijk te ontvangen met een Blijde Incomste. Op zondag27 augustus 2017 trok deze historische optocht door Nijmegen met handgemaakte kostuums, dieren en rijk versierde wagens. De levende taferelen van de werken van de Gebroeders van Limburg en historische figuren werden toegelicht door de stadsomroepers op de Grote Markt.
Auteurs: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 2:51

Gebroeders van Limburg: Middeleeuwse kerkdienst
Op zondagochtend 27 augustus 2017 vond in de Stevenskerker een speciale Middeleeuwse kerkdienst plaats ter ere van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg. De mis stond in het teken van het thema ‘Gemaakt in Nijmegen’. De Middeleeuwse kerkdienst begon met de binnenkomst van 120 deelnemers in kostuum. Zwaaiende vaandels, koorzang en sfeervolle orgelmuziek maakte het geheel compleet.
Auteurs: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 1:36

Gebroeders van Limburg: eerste dag
Op 26 augustus 2017 stond de binnenstad van Nijmegen in het teken van Middeleeuws vermaak. Zo waren er spontane muziekoptredens en theatervoorstellingen. Op het Stevenskerkhof werden authentieke ambachten gedemonstreerd, zo waren er prenttekenaars en trad er een chirurgijn op. Op de Grote Markt waren historische kinderactiviteiten zoals broodjes bakken en het schieten met een trebuchet.
Auteur: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 1:54

Geplaatst in Nieuws