Onze films

Bekijk hier een aantal filmpjes van onze leden

Loetje
De film Loetje volgt een jonge kat die de wereld verkend.

De film won zilver op het Brabantse Filmmanifestatie van 8 april 2018.
Eerder won de film op het Podiumfestival van 2017 de prijs voor “Grootste emotie”.
Auteur: Ben Wielakker
Lengte: ca 10 minuten

Gebroeders van Limburg: De Blijde Incomste
Het was in de Middeleeuwen gebruikelijk om een vorst feestelijk te ontvangen met een Blijde Incomste. Op zondag27 augustus 2017 trok deze historische optocht door Nijmegen met handgemaakte kostuums, dieren en rijk versierde wagens. De levende taferelen van de werken van de Gebroeders van Limburg en historische figuren werden toegelicht door de stadsomroepers op de Grote Markt.
Auteurs: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 2:51

Gebroeders van Limburg: Middeleeuwse kerkdienst
Op zondagochtend 27 augustus 2017 vond in de Stevenskerker een speciale Middeleeuwse kerkdienst plaats ter ere van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg. De mis stond in het teken van het thema ‘Gemaakt in Nijmegen’. De Middeleeuwse kerkdienst begon met de binnenkomst van 120 deelnemers in kostuum. Zwaaiende vaandels, koorzang en sfeervolle orgelmuziek maakte het geheel compleet.
Auteurs: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 1:36

Gebroeders van Limburg:  eerste dag
Op 26 augustus 2017 stond de binnenstad van Nijmegen in het teken van Middeleeuws vermaak. Zo waren er spontane muziekoptredens en theatervoorstellingen. Op het Stevenskerkhof werden authentieke ambachten gedemonstreerd, zo waren er prenttekenaars en trad er een chirurgijn op. Op de Grote Markt waren historische kinderactiviteiten zoals broodjes bakken en het schieten met een trebuchet.
Auteur: Lou Kruisbergen, Matthieu Willems (In opdracht van De Gelderlander)
Lengte: 1:54

Film zeskamp Pinksterfeesten Grave, 5 juni 2017
Ook dit jaar was er tijdens de Pinksterfeesten in Grave weer een ludieke zeskamp, waar gestreden werd om de “Wim Verhaaren Trofee”. Lou Kruisbergen en Matthieu Willemsen, beide van filmclub Het Motief in Nijmegen, maakten er een film van.

Historisch Spektakel Grave 2017
Lou Kruisbergen en Matthieu Willems van filmclub Het Motief maakte op 8 april 2017 onderstaande film over het Historisch Spektakel Grave 1674. December 2016 maakte hij al een film over het opbouwen van de trebuchet ten behoeve van dit spektakel.
Tijden het Historisch Spektakel spelen 400 figuranten na dat Grave in 1674 terug veroverd werd op de Fransen.

Trebuchet Grave 2016
Film over het opstellen en testen van de trebuchet in Grave op 28 december 2016.
Auteurs: Lou Kruisbergen

Mannen die stoom maken
Vrijwilligers werken met enthousiasme en kennis van zaken aan stoomgemaal De Tuut in Appeltern. Op dag van de opname, 12 juli 2015, was De Tuut in vol bedrijf.
Wil je meer informatie over De Tuut, bezoek dan hun website.
Auteurs: Marga Jacobs, Wil Janssen
Lengte: 5 minuten

Het Magisch Boek der Kristallen,
beste amateurfilm van 2017
Hieronder kun je de trailer bekijken van Het Magisch Boek der Kristallen. Een magische kinderfilm van twee van onze leden, Lou Kruisbergen en Matthieu Willems, samen met kunstenaar Ed van Heck.  De film is opgenomen in De Oude Ret en verhaalt over de magische krachten die het lot van het land van Maas en Waal bepalen. De film ging 23 mei 2015 in Druten in première. In 2016 won deze film de eerste prijs op Brabantse Film Manifestatie. In 2017 won op het NOVA Filmfestival zowel de eerste prijs, als de Herman Ottink prijs voor de beste verlichting. Wil je meer weten over deze film, bezoek dan de bijbehorende website.

Gehaaid
Bekijk hieronder de trailer van Gehaaid. Een spannende speelfilm van onze clubleden Henri van Heusden en Jaap Kieft. Behalve Henri en Jaap hebben meerdere leden van onze club, samen met tal van vrijwillige acteurs, hard gewerkt om deze low-budget-productie voor elkaar te krijgen. De film is 14 december 2014 in de schouwburg van Nijmegen groots in première gegaan. In 2017 won de film de tweede prijs op de Brabantse Film Manifestatie. Bij het NOVA Filmfestival in 2017 werd de film genomineerd voor Beste acteur. Wil je meer weten over deze film, bezoek dan de website van deze film.
Auteurs: Henri van Heusden en Jaap Kieft

Free Style
“Een luchtig ballet”
Auteur: Bert Pulles